User talk:Lightning

From Lazarus wiki
Revision as of 15:08, 24 September 2005 by Edutu (talk | contribs)
Jump to navigationJump to search

salut

ai putea sa ma ajuti cu ceva tutoriale sau exemple? incerc sa trec pe lazarus, dar nu prea am gasit documentatie pe net, in afara site-urilor oficiale, decat in spaniola :)

o zi buna,

 edu
Bine ai venit !

Singurele documentatii sunt astea de pe wiki si helpul care acopera numai RTL momentan ce poate fi apelat din Lazarus cu F1, in principiu nu sunt diferente majore in utilizare fata de Delphi, majoritatea componentelor functioneaza similar, sunt unelel lucruri care le vei afla pe parcurs, iti sugerez sa te inscrii in lista de discutii si sa intri pe IRC, serverul Freenode, canalele #fpc si #lazarus-ide , vei gasi foarte rapid informatii legat de ce ai nevoie.


incerc sa adaug inregistrari intr-o tabela pe un server mssql, cea mai simpla modalitate pare sa fie prin odbc; singura problema e ca nu am gasit modalitatea de a folosi odbc-ul sub lazarus :D daca ai gasit vreun tutorial sau vreun exemplu privind odbc, as aprecia un branci in directia potrivita

edu


Voi testa sa vad daca versiunea de Lazarus al lui Zeos suporta MSSQL sau macar ADO, ultima oara nu functiona cu MSSQL decat cu MySQL, PostGres si FireBird.


pana acum m-am legat la firebird si la mssql, merge surprinzator de bine :)

legatura la baze de date ms access (.mdb si .mde) ar trebui sa se faca prin ado? cel putin in varianta cvs de vineri nu aparea in lista de protocoale.