Event order/fi

From Free Pascal wiki
Jump to navigationJump to search

Deutsch (de) English (en) suomi (fi)

Yleistä

Lazarus tarjoaa erilaisia ​​tapahtumia, joihin voidaan kirjoittaa omia aliohjelmia käsittelemään sovelluksen toimintoja (esim. kun käyttäjä klikkaa painiketta).

On olemassa melko paljon mahdollisia tapahtumia, jotka palvelevat paljon erilaisia ​​skenaarioita. Joku, joka ei tiedä niistä voivat Lazaruksessa tai Delphissä valita väärän tapahtuman.

Lazarus dokumentaatio

Lazarus tutoriaalissa on joitain tietoja siitä, mitä jotkut tapahtumat tekevät.

Lomakkeet

Tyypillinen tapahtumajärjestys lomakkeilla on:

OnCreate => OnShow => OnActivate => OnPaint => OnResize => OnPaint => ... 
OnCloseQuery => OnClose => OnDeactivate => OnHide => OnDestroy

Form.OnCreate

Tämä vastaa lomakkeen luokan rakentajaa. Käytä tätä lomaketason muuttujien alustamiseen jne. Lomake ei ole vielä näkyvissä sillä hetkellä kun tätä kutsutaan.

Form.OnShow

Kun lomake näytetään (esim. kun ladataan lomaketta tai asetetaan sen .Visible ominaisuus arvoon true ), tätä tapahtumaa kutsutaan juuri ennen kuin lomake on näytetään. Tämän avulla voit muokata kontrollien (esim. komponenttien) ulkonäköä (esim. Poista tietyt kontrollit käytöstä) ilman välkkymistä.

Form.OnActivate

Tämä tapahtuma tapahtuu Form.Show jälkeen.
OnActivate-vaiheen kontrollit, jotka on otettu käyttöön OnCreate-kutsussa, ovat läsnä ja oikeita, ja niillä olisi oltava tarvittavat vähimmäisominaisuudet (kuten vanhempi) ja jokin muu kuten OnCreate on määritelty.
OnActivate ilmoittaa, että tämä lomake on nyt saanut fokuksen, joten hiiri / näppäin tapahtumat alkavat saapua lomakkeelle.

Form.OnDeactivate

Kutsutaan sen jälkeen kun lomake on menettänyt fokuksen.


Note-icon.png

Huomaa: Vaihtaminen eri sovellusten välillä käyttöjärjestelmässä ei aiheuta mitään Form.OnActivate tai Form.OnDeactivate tapahtumaa. Näin FormOnActivate / Form.OnDeactivate vain seurata vain sovelluksen sisällä eri lomakkeiden fokusta.
Jos halutaan seurata onko sovelluksella fokus niin silloin käytetään Application.OnActivate ja Application.OnDeactivate tapahtumia.

Form.OnDestroy

Vastaa luokan purkajaa lomakkeissa. Käytä tätä puhdistamaan / vapauttamaan muuttujia. Kun sovelluksen päälomake "tuhoutuu", ohjelma päättyy.


Yleistä kontrolleista

Nämä tapahtumat koskevat eri kontrolleja. Käytä komponenttimuokkainta tarkistaaksesi, onko kyseisellä komponentilla käytettävissä haluttu tapahtuma.


OnEditingDone

OnEditingDone-tapahtuma toimii kuten Validate jollain muilla ohjelmointikielillä: se ilmaisee, että käyttäjä on tehnyt muutoksen ja aikoo pitää arvon. Ohjelma voi nyt tarkistaa sisällön oikeellisuuden, näyttää virheilmoituksia, päivittää tietokantakenttiä jne.

Note-icon.png

Huomaa: Kun klikkaat kontrollin ulkopuolella (myös sellaisessa kontrollissa, jossa ei voi vastaanottaa fokusta) niin OnEditingDone tapahtuu.
(Katso TControl.MouseDown-aliohjelma)

Soveltuva Delphi dokumentaatio

Koska Lazaruksen ja Delphin tapahtumien toteuttaminen on samanlaista, paljon Delphi-dokumentteja voidaan soveltaa Lazarukseen pienillä muutoksilla.

Delphi-dokumentaatio on usein kätevä. Voit etsiä todellista valvontaa, jonka haluat tietää lisää saadaksesi luettelon tapahtumista.

Jos haluat tietää, missä järjestyksessä tapahtumat tulevat lomakkeessa, tästä artikkelista voi olla hyötyä.

Katso myös