Utilities/hu

From Lazarus wiki
Jump to navigationJump to search

Deutsch (de) English (en) français (fr) magyar (hu) Bahasa Indonesia (id) русский (ru)


Eszközök


h2pas

Parancssorból futtatható eszköz, mely C fejléc fájlok Pascal nyelvre átírásához használható. A Free Pascal csapata ezt használja C függvénytárak átültetéséhez, mint amilyen a GTK vagy a MySQL.

fpcmake

Összetett make fájlok létrehozását teszi lehetővé programok és unit-ok FPC-vel történő forításához. A Free Pascal csapata ezt használja az összes make fájl létrehozásához. ( Lásd: Fpcmake )

ppdep

Egy program vagy unit függőségeit ellenőrzi és fájlba írja, amit azután a make program felhasználhat. Értelmezni tudja a feltételes fordítási utasításokat és a unit-ok kölcsönös függőségeit.

delp

Ellenőrzi, hogy egy könyvtárban hagyott-e ideiglenes fájlokat a Free Pascal fordító, azután törli őket.

ppudump

Megjeleníti egy unit tartalmát olvasható formában. Értelmezni tudja a régebbi és ügyesen kezeli a még ismeretlen (jövőbeni) formátumokat is.

ppufiles

Listát készít a fájlokról amikre szükséged van egy unit használatához. Minden függvénytárat és unitot felsorol.

ppumove

Több unit-ot egy gyűjtőbe kombinál, így használható statikus és dinamikus függvénytárak létrehozására.

ptop

Részletesen beállítható forráskód formázó. A pascal kódodat, a C kódhoz hasonlóan, a sorok és kódblokkok behúzásával teszi átláthatóbbá. Lásd: PTop

rstconv

Az .rst fájlokat (melyekben szövegek (string-ek) találhatók) átalakítja más formátumokra. (Jelenleg GNU gettext formátumra)

tply

TP Lex és Yacc, írta Albert Graef. Pascal unitok hozhatók létre vele egy Lex szójegyzékből és egy Yacc nyelvtan leírásból.